Arbutin v kosmetice

Arbutin v kosmetice

Arbutin je nově vyvinutá zesvětlující a bělící látka, která blokuje tvorbu kožního barviva (pigmentu). Arbutin, blokuje tvorbu kožního barviva v pokožce a tím dochází k vybělení tmavých pigmentových skvrn na pokožce. Redukuje tmavé pleťové skvrny a pihy. Každodenní užívání Arbutinu ráno a před spaním zajistí léčbu a postupné zesvětlování pigmentovýh míst.

Arbutin je látka – glykosid, obsažená v listech rostliny Arctostaphylos uva-ursi,která má krásné české jméno Medvědice lékařská. Medvědice lékařská je rostlina běžně rostoucí ve všech světadílech severní polokoule a je vynikajícím příkladem bezpečného a účinného přírodního prostředku používaného především pro své baktericidní vlastnosti.

V současnosti je v seznamu 12 nejúčinnějších bělících látek používaných k odstraňování získaných hyperpigmentací, jako jsou solární nebo senilní lentigo (chronické poškození kůže UV zářením), kávová skvrna (café au lait – bez účasti UV záření), lentigo simplex (ostře ohraničená drobná pigmentovaná skvrna se zmnožením melanocytů), ephelides (pihy), melasma (skvrnité hyperpigmentace většinou na obličeji po kosmetických přípravcích), chloasma (rovněž skvrnitá hyperpigmentace v těhotenství, při hormonální antikoncepci nebo hormonálních poruchách) aj.

Při výběru vhodného kosmetického přípravku určeného k odstraňovaní nežádoucích pigmentací je potřebné řídit nejen radou odborníka o vhodnosti takového řešení, ale jednoznačně dávat přednost přípravkům, které ve svém složení kombinují více účinných látek. Kombinace vhodných látek v jednom přípravku umožní rychleji a bezpečněji odstranit nadměrnou pigmentaci.

Společnost Macrovita díky svým laboratořím hledá vždy nejúčinnější způsob bělení pokožky a zároveň ponechává přírodě aby znásobila účinky Arbutinu.