Jeřáb ptačí v kosmetice

Jeřáb ptačí latinsky Sorbus aucuparia je známý strom. V plodech je hodně tříslovin, organických kyselin a vitamínu C. Dále jsou to cukry, flavonoidy, karoteny. Květy jeřábu se užívají ke koupelím končetin při ekzémech. Odborná literatura uvádí že, obsahuje přírodní látky podobné ženským hormonům. Použití je možné u většiny problémů s ženskými orgány, ať již při normalizaci menstruačního cyklu, proti neplodnosti, potíží v klimakteriu, úspěšně pomáhá likvidovat v těchto orgánech cizí nežádoucí útvary. V kosmetice se jeřáb ptačí používá v koupelích či v tělových krémech při kožních problémech. Je znám pro svou schopnost rozjasnit pleť, působí jako antioxitant a chrání buňky.