Jojoba v kosmetice

Jojobu, známou jako „pouštní ořech“, používali po stovky let indiáni z kmene Apačů. Američtí indiáni dnes používají semínka této rostliny v podstatě stejným způsobem. Indiáni používali jojobový olej na zranění a odřeniny. Zjistili, že vyhlazuje jizvy a omlazuje zvrásněnou pokožku. Látky nalezené v jojobě omezují známky stárnutí, zvyšují pružnost kůže, vyhlazují vrásky a dodávají jí mladší vzhled. Protože jojoba vyrovnává pH kůže, pomáhá při drobných kožní vadách, jako je akné, spáleniny, popraskaná kůže, opruzeniny, slabé nehty a jizvy. Po nanesení na pokožku hlavy odstraňuje mastnotu a nečistoty z vlasových váčků, odstraňuje lupy a zvláčňuje suchou kůži.