Jojobový olej v kosmetice

Jojobové semena připomínají větší kávová zrna. Je výjimečná produkcí vysoko molekulárních esterů, které jsou podobné těm, které produkují mazové žlázy člověka. Obsahuje biologicky cenné nenasycené mastné kyseliny a vitamín E. Jojobový olej je vhodný pro každý typ pleti, včetně té nejcitlivější a nejnáročnější. Hydratuje, vyživuje, zvyšuje elasticitu, hojí a regeneruje. Vyhlazuje vrásky, tlumí projevy stárnutí pokožky. Nevyvolává alergické reakce, aktivně penetruje do podkoží a proto nezanechává pocit mastnoty. Svou schopností efektivně čistit pokožku je vhodný na projevy akné a jizviček. Zlepšuje kvalitu vlasů, snižuje lomivost, svědivost a celkové poškození vlasů.