Koenzym Q10 v kosmetice

Koenzym Q10 je látka, která se podobá vitamínům K a E. Nejvíce koenzymu Q10 má člověk v období puberty. Věkem jeho obsah v těle klesá. Je běžným faktem, že pleť začíná stárnout již po dvacátem roce věku a proto se Koenzym Q10 používá v kosmetice pro věk 35 a více let. Pleť je po aplikaci koenzymu Q10 lépe prokrvena, a tím se doba mladistvého vzhledu déle udrží. Je vynikajícím antioxidantem. Používání koenzymu Q10 by mělo být dlouhodobější. Koenzym Q10 v kosmetických přípravcích působí jako ochranný filtr proti nežádoucímu UV záření. Působí proti neurodermatozám, tlumí projevy lupenky a chrání velmi citlivou pleť.