Lékořice v kosmetice

Lékořicový extrakt se používá v přípravcích zaměřených na léčbu dermatózy. Uklidňuje záněty ovlivňuje hojení vředů. Pokročilé použití tohoto extraktu je zaměřeno na pokožku trpící akné a na přípravky určené k zesvětlení pokožky. Kumarinové deriváty jsou účinnými látkami pro zlepšení elasticity krevních cév a působí proti hromadění krve. Přípravky obsahující lékořicový extrakt lze použít v kosmetice určené pro aplikaci na pokožku starších osob, která brání jejímu předčasnému stárnutí. Lékořice je považována za ženskou obdobu kořene žen-šen (podobné složení látek i účinky). Lékořice působí na ekzémy, kožní infekce a lupénku. Lehký fluid reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu. Výtažek z kořene lékořice mírní podráždění a zčervenání pleti. Antibakteriální účinek tohoto krému zvyšuje odolnost pleti a posiluje její ochranný plášť. Rostlinné extrakty zlepšují hydrataci pokožky a zabraňují vzniku nových zánětů.