Olivový olej v kosmetice

Olivy a Olivový olej a olivový prášek v kosmetice

Extrakt z čerstvých oliv použitý při výrobě kosmetiky si uchovává všechny látky čerstvých oliv. Krémy s těchto čerstvých oliv se snadno roztírají a obsažený glycerol zabraňuje vysoušení pokožky. Ze starověkých pramenů víme, že olivový olej je využíván již dlouho. Z historických pramenů víme, že se používal na promaštění pleti i na výrobu mýdla. Olivový olej obsahuje mastné kyseliny, které napomáhají vypínat pokožku a chránit ji před tvorbu vrásek, obsahuje také přírodní vitamín E, který podporuje elasticitu a odolnost pokožky a omlazuje ji. Kromě toho obsahuje i minerální látky, jako je fosfor, hořčík, vápník a stopové prvky. Díky vitamínu A navíc napomáhá regeneraci buněk. Zabraňuje stárnutí pleti, zanechává ji jemnou, redukuje tvorbu podkožního mazu, potlačuje zánět, omezuje roztřepení vlasů a jejich vysoušení, podporuje hojivé procesy, zmírňuje otoky, vyživuje nehty. Olivový olej léčí rány, odstraňuje jizvy a použít ho můžete při ošetřování mozolů, kuřích ok nebo plísňových onemocnění nohou. Pravidelné užívání olivového oleje jak vnitřně tak na kůži, vrátí vaši pokožku o několik let zpátky. O peelingový efekt se postará prášek z olivových pecek. Pecky jsou tak jemně namleté, že je pouhým okem sotva zaznamenáte.