Oficiální partner

Eshop

Přírodní kosmetika z rýže, cupuacu a Q10

Olej ze semen cupuacu je velmi vzácný olej, protože z 1 kg semen se vyprodukuje asi 135 g kvalitního oleje. Takovýto olej je hustý a připomíná máslo. Jedinečnost oleje z cupuacu spočívá v jeho schopnosti extrémně absorbovat vodu, dokonce více jak lanolin. Obsahuje beta-sitosterol, který působí blahodárně na buňky a dokonale je regeneruje. Proto se cupuacu používá v kvalitní kosmetice, kterou Macrovita jistě je. Olej z cupuacu má vyvážený poměr nesycených i nenasycených mastných kyselin a tento poměr dodává oleji nízký bod tání a měkkost.  Při 30 °C se rozpouští, výborně proniká do hloubky pokožky a extrémně dobře hydratuje. Vlastnosti cupuaca zaručují dlouhodobé účinky na pleti či pokožce. Vyživuje ji, hydratuje a obnovuje. Dodává pokožce hladkost, jemnost přirozenou vlhkost a pružnost. Působí proti degeneraci buněk pokožky, zabraňuje jejímu vysušení a rozvoji vrásek.