Provitamín B5 v kosmetice

Kyselina pantotenová nebo také Panthenol je jiné označení provitamínu B5. Panthenol se používá v péči o tělo, vlasy a nehty. Je to látka, která dokáže zklidnit pokožku. Vitamín B5 je proto někdy nazýván jako vitamín krásy. Panthenol působí na nečistou pleť protizánětlivě a proto je používán v sluneční kosmetice. Působí protizánětlivě, regeneruje, zklidňuje, optimalizuje fyziologické funkce pokožky, příznivě ovlivňuje vlasy a pokožku hlavypodporuje látkovou výměnu v pokožce vlasů, zmírňuje maštění vlasů a svědění vlasové pokožky.