Rýže v kosmetice

Rýže je v kosmetice využívána již dlouho. Například v Asii je běžné, že ženy si vyluhovaný extrakt z uvařené rýže vtírají do pokožky, protože má vyhlazující a omlazující účinky. Podobné to je i s nápojem saké. Jeho složky mají vyhlazující a zjemňující účinky, které pleť vyživí a hydratují. Rýžové proteiny jsou zajímavé v aktivní péči o vlasy, kde působí zejména na zvětšujících objem. Často se také používají v péči o pleť – hydratace a zjemnění. Pleť je po tomto ošetření rozzářená, vyčištěná. Po tomto ošetření působí na pleť sametovým dojmem, zlepšuje pružnost a vláčnost vaší pokožky.