Šalvěj v kosmetice

Šalvěj je bylinka mnohého využití. Existuje mnoho druhů šalvěje s velmi podobnými účinky. V přírodním léčitelství je šalvěj známá svými dezinfekčními, antibakteriálními a antivirózními účinky. Pro své stahující a dezinfekční schopnosti má šalvěj široké využití i v kosmetice. Využívá se ve vlasové kosmetice a v kosmetických přípravcích na lupy a výživu pokožky hlavy. Z listů a natě se destiluje silice která má příjemnou a svěží vůni.Z šalvějová silice se přidává do kosmetických přípravků typu pleťová voda, pleťová maska, a koupelnová kosmetika.Nezastupitelnou roli hraje šalvěj při ošetření problematické pleti a při léčbě akné.