Santalové dřevo v kosmetice

Santalové dřevo je skutečným klenotem. Olej extrahovaný ze santalového dřeva se používá pro svoji příjemnou vůni v kosmetice.V kosmetice se z něj vyrábějí různé krémy, oleje a masti. Santal obsahuje cenné bioaktivní látky, vitamíny a minerály v přirozené podobě, má i spoustu léčivých účinků. Je ideální pro mastnou pleť s projevy akné i pro pleť suchou a dehydrovanou, kterou zvláčňuje. Dále se využívá při přecitlivělosti kůže nebo podráždění, proti lupům i pigmentaci. Červený santal je přidáván i do opalovacích a ochranných krémů, jelikož působí jako přírodní UV filtr a ochraňuje pleť před slunečními paprsky. Santal je také z důvodů svého pozitivního působení na pleť hojně přidáván i do kosmetických výrobků, například do hydratačních přípravků, odličovadel i do různých tělových mýdel a mlék. Santal se také díky své jemnosti vyskytuje i v krémech určených pro děti. Santalový olej je rovněž součástí přípravků na a po holení, a to nejen kvůli své vůni, ale i antiseptickým účinkům.