Sezamový olej v kosmetice

Sezamový olej se získává ze sezamových semínek. Sezamová semínka je možné pokládat za nejzdravější semínka vůbec. Sezamový za studena lisovaný olej vyniká vysokým obsahem karotenů, hořčíku, vápníku, draslíku a zinku, vitamínu A, vitaminu B1 a B3 B6. Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů, proteinů, lecitinu a aminokyselin. V kosmetických přípravcích je součástí kvalitních mýdel, pleťových mlék, šampónů, krémů také díky obsahu přírodních ochranných faktorů se přidává do opalovacích mlék a krémů. Bývá součástí kosmetických přípravků pro péči o dětskou pleť. Sezamový olej otevírá póry, čistí je a váže na sebe toxiny a těžké kovy, zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky. Čistý olej se také používá v kosmetickém průmyslu především k péči o suchou pokožku a k péči o vlasy, které přirozeně ztmavuje, k předcházení vzniku strií, jako dětský olej a k masáži jizev.