Sojový olej v kosmetice

Sojový olej se vyznačuje vysokým obsahem lecitinu, provitaminu A, vitaminu E. Má změkčující a zvláčňující účinky, je vhodný pro suchou pokožku, které po ošetření navrací pružnost a zabraňuje jejímu dalšímu vysychání. Posiluje obranyschopnost pokožky. Je vhodný na akné a ekzémy. Pro svůj vysoký obsah lecitinu působí pozitivně na linol a linolovou kyselinu při kožních onemocněních. Sojový olej se používá při nejrůznějších onemocnění pokožky jako ekzemů, neurodermatitídě (atopický ekzem) a svědění u staré pokožky. Sojový olej vytváří chránící olejový film na pokožce a nahrazuje tím přirozený tukový „obal“, který je při suché pokožce přítomný jen v nedostatečné míře. Z tohoto důvodu není předáno okolí vlhkost kondenzací a pokožka tak rychle nevysychá.