Vilín virginský v kosmetice

Vilín virginský (Hamamelis virginian) je okrasný keř, který severoameričtí indiáni používali při ošetřování celé řady nemocí. Vilín obsahuje třísloviny s antiseptickými a stahujícími účinky. V kosmetických přípravcích se používá při léčení povrchových ranek, v přípravcích s vyhlazovacím účinkem, pleťových tonik a vod po holení. Listy vilínu zvyšují odolnost kapilár na pleti, pomáhá omezit zčervenání, které se často vyskytuje u citlivé pleti a objevuje se na tvářích a kolem nosu. Vilín je antioxidant, příznivě působí na ekzémy a lupénku a má hojivé účinky a je silně protizánětlivý.