Vitamín E" v kosmetice

Vitamínu E se také říká vitamín mládí a plodnosti. Proto je vitamin E se v kosmetických přípravcích používán pro svůj antioxidační účinek a schopnosti bránit vzniku volných kyslíkových radikálů. Antioxidační účinek zabraňuje stárnutí pokožky. Přidává se do krémů na obličej i na pokožku, sloužící k výživě pokožky, proti stárnutí pleti a její suchosti. Vitamín E je přírodní antioxidant, a proto zabraňuje stárnutí kůže, ošetřuji ji, podporuje hojení obnovu kožních buněk. Vitamín E v kombinaci s vitamínem C je prevencí spálení kůže na slunci. Jsou zaznamenány úspěchy při léčbě kožních vředům, seberoické dermatitidy, akné ( v kombinaci se selenem), sklerodermie a systémového luxusu erythematoides.