Vitamín "PP" v kosmetice

Vitamin PP nebo také niacin má několik názvů. Z hlediska biochemického je označován jako kyselina nikotinová, je také znám pod označením niacin anebo taky kyselina nikotínová. Niacin spolu působí při tvorbě energie v buňkách. Ovlivňuje metaboslismus tuků a cukrů. Díky němu máme zdravou čistou pokožku. Naopak nedostatek niacinu způsobuje podráždění a pálení pokožky. Během života přijme, ať už přímo či nepřímo, množství radiace a jedovatých látek, jako jsou konzervační látky v potravě, léky, drogy včetně alkoholu apod. A právě proto je Vitamín PP častou přísadou v kosmetických přípravcích.